Vroeger

Actuele editie

JAARGANG 2006
‘Let’s celebrate the blues’


ENSCHEDE- Rootsmuziek uit Boekelo, soul uit Enschede, country & western uit het Stadskantoor. De twintigste uitgave van Nobo’s Jubileum Session was opnieuw een hele gedenkwaardige.
Muziekmakend Twente weet het: de maandag in de herfstvakantie moet worden vrijgehouden voor Nobo’s Jubileum Session. Verdeeld over twee podia kregen meer dan twintig bands gisteravond twintig minuten de tijd om de bezoekers van café De Beiaard te vermaken.

De spreekwoordelijke uitzondering op de regel werd dit keer gemaakt voor het instituut Nobos’ Blues Band. Al 25 jaar vaandeldrager van lokale bluesscene. Onder het motto ‘Let’s sit, drink, smoke and celebrate the blues and alle that other stuff’ werd een drie kwartier durend eerbetoon gebracht aan alle Nobo-muzikanten.

Maar er viel meer te genieten. De presentatoren Kleine Bob en Jan Wobben mochten allerlei gelegenheidsformaties aankondigen. DDD en Van der Wallen bijvoorbeeld, maar ook de country boys & girls van de Gemeente Band.
Geen session is compleet zonder de nodige reünies. Tot die categorie behoorden By the Way, Big Shot en natuurlijk Trip to Trip. Onder aanvoering van zanger Gerrit Trip liet de laatste band horen waarom ze in de jaren tachtig zo populair waren in het zalencircuit.
Enthousiast geraakt door zoveel muzikaal geweld grepen anderen de gelegenheid aan om afspraken te maken met oude muzikale maatjes. Telefoonnummers werden uitgewisseld en de speurtocht naar een repetitiehok werd ingezet. Wordt vervolgd. Wellicht in de herfstvakantie van 2007.

En dan nu natuurlijk de foto's..........klik hier !!!