Jaargang 2007

een aantal filmpjes van deze editie zijn hier te bekijken......
JAARGANG 2008
22e editie maandag 20 oktober
KNMI VOORSPELT TORNADO IN ENSCHEDE

Actuele editie

 
BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR
DEELNEMENDE BANDS !! KLIK HIER !!


Reservelijst
Eklektonaut

SCHEMA
Binnenpodium

  1. 20.00 - Benne
  2. 21.30 - Suite 24
  3. 21.00 - AutumnRose
  4. 21.30 - KWJ
  5. 22.00 - Daddy’s Doing ABBA
  6. 22.30 - New J Frank P Experience
  7. 23.00 - Jay-p Beijersbergen band
  8. 23.30 - The Marshalls
  9. 24.00 - Hifi Mama
10. 24.30 - Blues on Blonde
11. 01.00 - Nelson
12. 01.30 - Rockwasser
13. 02.00 - Session

Buitenpodium
  1. 20.00 - Dark Roasted Chicken Skin
  2. 20.30 - The Brothers Project
  3. 21.00 - BRac
  4. 21.30 - Nobo's Blues Band
  5. 22.00 - FJS+M-POWER
  6. 22.30 - Wreckyard
  7. 23.00 - Lickety Split
  8. 23.30 - Tommycats

Artikelen:
....twee consumptiebonnen
TORNADO IN ENSCHEDE
MET VOORTBESTAAN BEDREIGT
OP ZOEK NAAR JONG TALENT
Cabareteske invloeden
Gebroken been....??
ZET TRADITIE VOORT
 


 

Nobo's Blues Band
Een bio is om lekker te maken, de programmeur en het publiek, maar het zegt zo weinig over een band. De Nobo's zijn waarschijnlijk de enige band die geen geschreven en opgesmukte bio nodig zijn, ze zijn er gewoon ! En dat al meer dan 25 jaar ! Een levende bio als het ware, een band die je gewoon mee moet maken om te proeven hoe NO-nonsens smaakt. Waar veel bands verzanden in setlijsten, uitdenken van te spelen repertoire, soundchecks en evenwicht in de band, plukken deze jongens gewoon aan de snaren. Nonsens is ver te zoeken, geen eindeloos geouwehoer, geen zenuwen, geen opsmuk en geen standaard blues. Ze zijn gewoon anders, spelen uit een schijnbaar onuitputtelijk repertoire maar altijd vanuit het nog steeds hevig aanwezig zijnde BOrrellende gevoel dat men blues noemt. Een uitgebreide bio met verwijzingen naar allerlei grootheden
 
(namen welke er volgens "kenners" toe doen), in wiens geursporen ze hebben mogen volgen of voor hebben mogen gaan zul je hier niet aantreffen. NO-nonsens ! Spelen met of zonder gloeiende buizen, versterkt of lekker akoestisch het maakt niet uit. Als de Nobo's trein eenmaal rolt dan zijn er geen haltes en is er zelfs geen eindstation. Als passagier kun je slechts meedenderen en je verwonderen over het aan je voorbij glijdende bluesdoordrongen muzikale landschap. De rit van je leven!

Acroniem en de definities:
NoBo  : No Boundaries
NOBO : Non-Objecting Beneficial Owner
Nobo   : North Bounder (a hiker heading north on the Appalachian Trail)
NOBO : Nationale Overkoepelende Bond van Oranjeverenigingen

Terug naar schema
 

 

  The Brothers Project is een band die opgericht is vanuit een vriendengroep met het doel om vanuit een onderlinge warme en gezellige sfeer kwalitatief goede muziek te (willen) maken. Dit is dan ook hetgeen dat The Brothers Project uniek maakt. Het combineren van warmte, gezelligheid en kwaliteit is dan ook duidelijk in de muziek terug te horen.
Alle bandleden zijn opgegroeid met muziek en het muziek maken.
Zij hebben in diverse semi/ professionele bandjes gespeeld. Het repertoire bestaat uit eigen nummers aangevuld met covers en is een mengeling van Soul, Blues en Rock.
Wally Griet, Andy Kepel, Mario Buzza, Willy Gout, Randolph v/d Kloor en William van der Kloor

Terug naar schema
 

  Dark Roasted Chicken Skin
........is een semi akoestische 3 mans formatie uit Enschede Gevormd rond zanger gitarist en liedjesschrijver Eduard Milacic. Eduard word begeleid door Marq Hendricks (Drum en zang) en Paul van Beem (Basgitaar zang) De band bestaat sinds 2005 Dark roasted chicken skin speelt covers en eigen werk in de Folk Roots tradities.

 

 

Terug naar schema
 

  The New J. Frank Parnell Experience
Eind 2007 besloten de gebroeders Parnell, Frank, Frank, Frank en Frank om een band te beginnen. Ze ontmoetten elkaar na lange tijd in Frank’s kelder in het centrum, sommigen van hen hadden elkaar zelfs nog nooit eerder ontmoet. Ze kwamen bij elkaar, schudden elkaar de hand en begonnen te jammen. Al vanaf hun eerste repetitie werd het duidelijk dat met de samenvoeging van hun afzonderlijke talenten een geheel nieuw geluid werd gecreëerd.
 
Een sound die door broeder Frank tot ‘not easy listening’ werd gedoopt en meteen nadat broeder Frank besloot om met zijn gouden orgel toe te treden zagen ze dat het goed was.
Na acht repetities vonden dat het wel tijd werd voor een optreden. Op donderdag 20 december 2007, 20.15uur, betrad The New J. Frank Parnell Experience het podium voor een verwachtingsvol publiek. "..We are a fresh new band from Roswell, New Mexico....!” kondigde Frank aan en ze doken meteen in een gedreven versie van hun als eerste geschreven nummer: ‘Yeah’! De vijfendertig minuten durende set pakte het verraste publiek volledig in. Frank schreeuwde en lachte en zijn broeders denderden als een trein. De songs waren nieuw en fris en nadat ze hun laatste nummer, ‘Lobotomy’, volledig naar de kloten hadden geholpen, het was een heel vers nummer op dat moment, schreeuwde Frank vanachter zijn drumkit dat het wel tijd werd voor een jam. En met een verbazingwekkend voorbeeld van hun eigen sound beëindigden ze hun eerste optreden met een typische Parnell-jam. Tot de volgende keer, J.Frank Parnell.

Terug naar schema
 

Suite24....... is een driemans rock formatie, opgericht in 2005 vanuit een garage in Enschede. Ed en Rob bouwde een garage om tot muzieksuite en opnameruimte. Martin maakte de band kompleet. In de stoofpot van de karakters ontstond een vibe die resulteerde in ´rouwe, recht toe recht aan´ garage rock met een randje funk met hier en daar een ´breekbare´ song.  

Terug naar schema
 

  The Tommycats, een stel jonge honden (katten?) uit Enschede rocken hun weg naar boven. Strak in pak, van stage naar stage presenteren deze cats hun gevarieerde muziek aan een breed publiek.
In 2004 hebben zij elkaar gevonden via de pop en rockschool Enschede en zijn sindsdien onafscheidelijk in hun gedaantes als The Tommycats:
Gitaarjunkie Kevin Stunneberg Luggies (20) is de singer/ songwriter in de band. Met Jim Morrison als vocale inspiratiebron en Jimi Hendrix als gitaarheld schrijft hij de meest meeslepende catchy tunes die hij vervolgens anytime, anywhere presenteert. Wanneer hij niet op het podium staat studeert hij aan de Herman Brood Academie.

Winnaar van talentenjacht “Jong Muziektalent Twente 2005” Sem Christoffel (18) maakt van het basspel een technisch hoogstandje met zijn levendige baslijnen variërend van jazzy walkingbass naar distortion raggende punching basslines. Geïnspireerd door Marcus Miller en Matt Freeman. De drijvende kracht achter de band is jonge drummer Luke Christoffel (16). Met zijn tommygun-snelle drumsolo’s laat hij zelfs de grootste crowds met de mond vol tanden staan. Met Travis Barker als grootste inspiratiebron geeft hij elke song een vleugje van zijn eigen beats waardoor hij zelfs door de Duitse pers wordt beschreven als “unglaublichem Drummer”.

Muzikaal gezien heeft dit powertrio de zaken uitermate goed voor elkaar. Geïnspireerd door onder andere Jimi Hendrix, The Doors, Queen, The Beatles en Jeff Buckley, en met een hang van naar de jaren ‘60/’70, speelt de band een repertoire vol catchy tunes waarbij ze met het grootste gemak manoeuvreren tussen de verschillende muziekstijlen. Variërend van zachte verstrooide liefdesliedjes tot harde rauwe voodoo-rock weet deze band het publiek mee te voeren in diverse sferen. Diversiteit bij de vleet, van grunge naar poppy-pseudo ballads naar retro-rock, en in alle stijlen goed verzorgd. Zelf stoppen ze zich niet graag in een muzikaal hokje: “We spelen geen vaste stijl, we spelen songs!”. Ondanks de variatie in stijl, is toch elke song te herkennen aan de ware Tommmycats sound. Rrock is de basis, maar punkpop, powerpop, blues, funk, etc, het komt allemaal voorbij en het is allemaal even fris en spannend.

Vele prijzen zijn al in de wacht gesleept, waaronder: 1e prijs Plankenkoorts 2007, 1e prijs Pulse Contest 2007, 1e prijs Summersquare Preview 2007 en de 2e prijs bij de (landelijke) Highschool Music Competition 2007, Winnaar Grote Prijs van Twente Maart 2008. In 2007 hebben The Tommycats ongeveer 60 optredens verzorgd.
In september 2007 hebben The Tommycats in het voorprogramma van MOKE opgetreden en in januari 2008 hebben The Tommycats opgetreden tijdens Eurosonic/Noorderslag te Groningen. In juli 2008 treden The Tommycats op bij de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Naast de verschillende (buiten)festivals en optredens in zalen heeft de band zich ook op het pad van het serieuze studiowerk te begeven.
The Tommycats hebben inmiddels in de volgende studio’s aan diverse opnames gewerkt: Waterfrontstudio’s Rotterdam, Studio van Doorn en Dewachter Enschede, Rocktownstudio’s Rotterdam en Studio Harrow te Losser.
De verschillende prijzen (waaronder studiotijd) die ze in de wacht gesleept hebben, stelt ze op dit moment in de gelegenheid te werken aan de opnames van hun eerste professionele cd die in april 2008 zal uitkomen. Deze CD wordt opgenomen in Studio Excess te Rotterdam en wordt geproduced door het producersduo Van Doorn en Dewachter.

Terug naar schema
 

The Marshalls
In het jaar 2001 kwamen de 5 wijzen uit het oosten bijeen om een nieuwe rockband op te richten. Er werd unaniem besloten dat THE MARSHALLS de enige echte naam is voor een rockband. Tevens werd tijdens de 1ste officiële bijeenkomst duidelijk dat het motto van de bende zou zijn: doe maar niet moeilijk want dan doe je al moeilijk genoeg !!
 
Het gevolg is een redelijk ongecompliceerde bende waar de punten duidelijk wel op i gezet worden. Na een paar repetities bleek al gauw dat Gait ( Boer Scott voor bekenden) in het bezit was van een gouden STROT waarmee het AC/DC OERGEVOEL weer tot leven gewekt kon worden, kortom gezegd: AC/DC komt tegenwoordig uut de Reetmölle .

The Marshalls hebben naast Boer Scott een Robbok , een Dinkelboy een Michael d' Angelo en een CasanovaColijn in huis waarmee de sound van de 7ties zeer goed benaderd wordt. Dit betekent dat er soms met slappende maar meestal met beukende bassen, baterende drums en scheurende gitaren een wall of sound wordt neergezet waar je met de beste sloophamers nog geen gebak van kan maken !!!!!!!

De "Filosofie" van The Marshalls is de volgende: De nummers waar we vroeger op onze slaapkamertjes aan het headbangen waren met een bezem, die nummers spelen we nu live !!! op een eigen unieke wijze. We nemen ons publiek mee naar de te gekke sfeer van de Harde Rock &Roll 7ties, zodat ze helemaal uit hun dak gaan, de rookmelders spontaan beginnen te piepen van het dampende publiek, stapeldronken worden, de keet plat bangen, aan de kroonluchters hangen etc etc etc., check de bijgevoegde setlijst of er iets bij zit wat je bekend voorkomt en bel of meel dan met The Marshalls.

Dus mocht je denken: mijn oren moeten nodig worden uitgespoten, mijn billen plakken of mijn föhn werkt niet....... kom dan op bezoek bij The Marshalls.

The Marshalls "UP TO MY NECK IN THE DREK"

Terug naar schema
 

  Hifi Mama
......is een full power bluesband uit het oosten van het land, bestaande uit vijf heren en hun Hifi Mama. Met leeftijden ver uiteen lopend, maar allemaal met dezelfde passie, muziek maken.
Los van elkaar hebben ze hun sporen al achtergelaten in the scene van de blues en de rock. Ervaring genoeg dus.
Na een lange zoektocht naar de juiste muzikanten is de band in augustus 2007 eindelijk compleet.

Twee maanden later hebben ze hun eerste optreden, en dat is zowel het publiek als de leden van de band goed bevallen.
Het geluid van de band wordt grotendeels bepaald door onze zangeres, aangevuld door een sterk gitaarduo, een bluesharper en natuurlijk onze strakke ritme-sectie niet te vergeten. Beïnvloed door bands als The Red Devils, The Fabulous Thunderbirds en The Hoax of artiesten als Freddie King, Janis Joplin en Debbie Davies weten ze toch aan elk nummer een eigen draai te geven.

Terug naar schema
 

FJS+M-POWER


Gitaarrock met power.

Powertrio uit Enschede bestaande uit muzikanten met een roemrucht verleden en heden, met Frank ter Riet op gitaar, Jos Zoomer op drums en Stefan Schaminee op bas. Dit keer met een stukje achterhoek en wel Marco v.d. Aar, 1 v.d. betere zangers die ons land rijk is.
Gitaarrock met pompende bas, stuwende drums, ontroerende gitaarriffs en hypnotiserende zang.
 

Terug naar schema
 

  Daddy’s Doing ABBA
D.D.O. wordt D.D.A.
…..oftewel Daddy’s Doing ABBA
Het begon allemaal met D.D.O.(daddy’s day off) ondertussen graag geziene muzikanten op het jaarlijks Nobo’s jubileum session die elk jaar weer proberen om het toch net even ietsjes anders te doen.
Zo hebben we ook al D.D.D.(daddy’s doing Denise) gehad en nu dan D.D.A.
Daddy’s Doing ABBA, dit keer weer met Denise op zang maar wel de eigen D.D.O. manier, wat garant voor stevig gitaarwerk
en een onvergetelijke feestelijke avond.
Brian op bas.
Tino op gitaar.
Frits op gitaar.
Willem op drums.
Denise op zang

Terug naar schema
 

Blues on Blonde
.....vindt haar roots in Enschede. De ervaren muzikanten hebben hun sporen inmiddels ruim verdiend in legendarische bands als La Salle, Where’s my brain, etc. etc. Volgens kenners (Cor Timmer) doet de stem van zangeres Saskia je dan weer denken aan ruw schuurpapier en dan weer aan zacht rood fluweel. Blues on Blonde speelt blues met een vleugje soul. Van Otis Redding tot Walter Trout klinkt het repertoire altijd verrassend. Van prachtige ballads tot Rock & Roll, Blues on Blonde staat garant voor een flinke dosis energie die van het podium af komt spatten!
 

Terug naar schema
 

  Jay-p Beijersbergen band
JAY-P, Jan-Peter Beijersbergen (31 mei 1969), is een door kenners zeer gewaardeerde (studio)gitarist. Op 10-jarige leeftijd is hij begonnen met klassiek gitaarspelen. Al op zeer jeugdige leeftijd trad hij al op in diverse Rotterdamse en Haagse zalen en kroegen met zijn favoriete muziek op de electrische gitaar. Zijn belangrijkste invloeden zijn Jimi Hendrix, Michael Shenker, Eric Johnson en Wes Montgomery, en verder luistert hij naar iedereen die muziek maakt. Na zijn

jeugdjaren heeft hij met Eef Albers als gitaargoeroe de puntjes op zijn spel gezet door af te studeren aan het Utrechts Conservatorium.

Na zijn studie heeft hij van zijn hobby zijn beroep gemaakt en sinds kort is hij in het bezit van een eigen complete studio. Naast zijn eigen band met o.a. Enschedeër Oscar Persijn op drums, tourt Jay-P met diverse artiesten in het binnen- en buitenland.
Hij staat op zo'n Honderd verschillende cd's en doet mee aan vele en uiteenlopende (gelegenheids)projecten. Hij heeft meerdere demonstraties verzorgd voor diverse producten.

Dat hij zijn schat aan kennis en ervaring ook wil overbrengen op anderen, bewijst zijn eigen les boek-cd combinatie (Lick it & Pick it) voor de wat gevorderde en serieuze gitarist.

Gewerkt met o.a Chris Eaton, Darrel Mansfield, Ralph van Manen, Harry Muskee,Tom Pearce,Henk Pool,Henk de Ruiter,Rik Elings,Edwin Schimscheimer,Bob Schimscheimer,Marcel Zimmer,Frank van Essen,Scrum en vele anderen.

Terug naar schema
 

KWJ
(Katholieke Werkende Jeugd) opgericht in 2004 door Bennie Waanders die eind jaren 60 lid was van de jongerenbeweging "de KWJ". We spelen uitsluitend eigen werk. Alle nummers zijn van Bennie Waanders en worden door hem in het achterhoekse dialect gezongen. De band bestaat uit: Paul Gerritsen: gitaar, Bert Reerink: gitaar, Ruben de Wilde: bas en tweede stem, Hugo Masselink: drums en Bennie Waanders: zang.
Invloeden zijn engelse gitaarpop en de traditionele american songwriters traditie. We spelen voor maandag 20 okt 6 nummers:
"an't wark", "um oe", "jan te wierik", "blauwe loch en onderschoer", "etmaol" en "drentse leu". Dat is precies een half uur.
   

Terug naar schema
 

  Rockwasser

Drums: Alexander (Alex) Völker / aus Asbeck
Bass: Michael (Michi) Bonnefeld / aus Asbeck
Gitarre/Gesang: Jörg (Jogi) Woltering / aus Schöppingen
Gitarre/Gesang: Matthias (Matze) Bonnefeld / aus Asbeck

Gründung: 11.11.2004
Wir spielen deutschsprachigen, schnörkellosen Geradeaus-Punkrock, mal mit ernsten Texten, mal mit lustigen Texten, mal mit Sinn, mal ohne Sinn, aber immer zum Mitsingen. Die Songs sind melodiös und einfach gestrickt und alle mit einem eigenständigen Sound versehen.
Die Idee, diese Band zu gründen, entstand aus einer Bierlaune heraus im November 2004. Von unserem Umfeld zunächst belächelt und nicht ganz für voll genommen gewannen unsere Songs nach und nach immer mehr an Struktur (im Rahmen unserer musikalischen Möglichkeiten).
Da wir alle zu Beginn kein Instrument beherrschten, spielten wir zunächst nur Coversongs, was uns aber schon nach kurzer Zeit nicht mehr reichte.
So begannen wir eigene Musik zu machen. Das Resultat ist auf unserem ersten Album "O.R.I.G.I.N.A.L." zu hören.
Das zweite Album "hier bei uns" wird im Sommer/Hebst 2008 erscheinen.
Mehr Infos und Musik zum reinhören auf www.rockwasser.de

Terug naar schema
 

Wreckyard
"Catchy songs played with a vengeance", is how Wreckyard described their new material during a recent interview with 3voor12, the biggest Dutch e-zine around. With this in mind their influences can be traced back to bands that managed to popularize melodic punk rock from the mid-nineties on. We're talking about the likes of The Offspring, Green Day, MxPx, Alkaline Trio and Blink 182.
 

Wreckyard made themselves feel at home within this genre by releasing their well received Black and Blueprint EP in late 2005. Ever since they have been busy rocking clubs, squats, bars and festivals in and around The Netherlands. This has earned them the reputation of a fierce live band. When not on a stage wreckyard is an active band with a DIY attitude towards music. This has managed them to get their hometown club packed twice in a row and most recently got themselves a slot during the prestigious Eurosonic/Noorderslag festival.

After three years the band lived trough the necessary clichés, joys, and grievances in order for themselves to justify the release of a debut album. As a result one could say that their debut, titled Dawn, has become a surprisingly mature album that's built on a foundation of rocking guitars, driving bass and heavy hitting drums. The 12 songs deal with hope, despair, trust, betrayal and life in a band. The band itself is fronted by two singers who take turns in doing lead vocals. While one is standing in the spotlight the other sings close harmony parts.

The band showed themselves to be able to take their listener from the radio-ready-pop-punk of Left Of The P.A through the contemporary hardcore influenced breakdowns in Dear Future Self and Catch Phrase. Most of the tracks on the album are pretty straight up, like Coastline, Sleep Tight and Come next summer but the band also shows their adventurous side in the grand finale called Rise Anew and their softer side in the acoustic song titled Price Of Admission.

In the spring and summer of 2008 the band is busting their backs to get the word out on their brand new debut album. Mainly by invigorating crowds and captivating audiences at clubs and festivals by playing feverishly tight live sets bursting with youthful energy. Presenting a thoroughly modern brand of melodic punk-rock. They are also planning to have a lot of fun in the process! Let's go!

Terug naar schema
 

  AutumnRose....... begon in de zomer van 2003 als een akoestische formatie met als oprichters zangeres Natasja Valletta en bassist Ruud Heijt. Door de jaren heen is de band uitgegroeid tot een elektrisch top-orkest met als sensatie eerder genoemde zangeres Natasja, die vocaal en energiek menige zaal op de kop kan zetten, en supergitarist Eddy Büter!!! Aangevuld met drummer Jan Likkel struint deze formatie momenteel zalen en tenten af door het hele land. Tevens is de band nog steeds
in de race in “the only road to Paradiso” via the Clash of the Coverbands. Af en toe uitgebreid met saxofonist Geert Cleophas en percussionist Roy Darsan is het een genot om naar nummers van o.a. Amy Winehouse, Anouk, Gabriella Cilmi, Jamie Lidell, Nina Simone, Tina Turner, Beth Hart en Vaya Con Dios te luisteren en te kijken.

Terug naar schema
 

BRac
2 bluesrockzangers BERT TER BRUGGE EN ROBERT PILAGE !!!!
worden begeleid door het groovy tendem Ap en Cor Timmer.
 

Terug naar schema
 

  Nelson....die perfekte Symbiose aus eingängigen, wunderschönen Melodien und einer ordentlichen Portion Rock in Reinkultur. Kein Song gleicht dem Anderen. Vielfalt par excellence. Ein Drahtseilakt zwischen laut und leise, treibend und entspannt. Aber immer mit hohem Wiedererkennungswert. Live lohnt!
Die vier Musiker erzählen mit viel Energie, Charme und Enthusiasmus aus ihrem Leben und verlocken dabei ihr Publikum mit mitreißenden Rhythmen aus
Popmusik, Funk und Rock'n'Roll zum Tanzen. Mit dem richtigen Gespür und dem nötigen Ehrgeiz begibt sich die Band seit nun mehr vier Jahren auf internationalen Bühnen. Dass sie dabei immer wieder ein glückliches Händchen beweisen, zeigt ihr Erfolg. Nach nur anderthalb Jahren supporteten sie beim Tobit Nightclubbing Freaks‘n‘Friends Festival 2005 Musikgrößen wie Mousse T, Emma Lanford, Jimmy Somerville, Chris Thompson und Fish. Außerdem haben die Vier die schweizerische Band Lunik bei ihrer Deutschlandtournee supportet.
www.nelson-music.de

Terug naar schema
 

Lickety Split
Lickety Split is een All-Girl-Band uit Enschede bestaande uit Bernice Frans, Liloe Barend en Dayenne Wielheesen. Ze zoeken op dit moment naar een vaste drumster. Hun stijl is ‘girlrock’ met invloeden van o.a. Lenny Kravitz, Janis Joplin en Pink. Lickety Split is vier jaar geleden begonnen als akoestisch duo en is uitgebreid tot band.
Ze hebben de nodige ervaring opgedaan en successen behaald met diverse optredens bij, o.a. Red Ribbon Rock, AKI Festival, Enorm-festival, Kunstbende, Lente Offensief en One World Festival. Bij het laatst genoemde festival wonnen ze de finale in Amsterdam wat hun een optreden in Praag, en de nodige publiciteit in de krant en op de radio opleverde.
‘’De muziek klinkt erg goed, de uitstraling is ook goed en de hoeveelheid energie die van het podium komt is overweldigend te noemen. Achter mij luidt het commentaar van het mannelijke publiek dan ook:
 
‘YEAH! Een vrouwenband met ballen!’ en ja, daar kan ik mijn achterbuurmannen geen ongelijk in geven.’’(3voor12Overijssel, Daisy Oosterbaan)
www.myspace.com/licketysplit.nl
www.hyves.nl/licketysplit

Terug naar schema
 

  Benne
Hey!
Ich heiße Benedikt Levering und bin am 23.09.89 in Vreden geboren. Ich habe mich schon irgendwie immer für Musik interessiert und hab seit dem ich neun Jahre alt bin mit der spanischen Gitarre angefangen, um nachher mit der E- Gitarre weiter zu machen. Aller Anfang ist schwer, und so habe ich mich zuerst weniger für die eher klassischen Songs der spanischen Gitarre interessiert. Als ich dann ein paar Jährchen an der spanischen Gitarre absolviert hatte, fing ich mit der E-Gitarre an. Sofort hab ich bemerkt, dass es das war, was ich wollte. Nach einigen Jahren der Übung machten wir mit großer Hilfe unseres Gitarrenlehrers Hans Nyland ein Bandprojekt und gründeten somit die
Band „The Hype“, in der ich als Sänger und Gitarrist mitwirkte. Wir haben hauptsächlich Coversongs von „Nirvana“ und anderen unserer Vorbilder gespielt. Wir hatten alle unseren Spaß dran und wie man bei unseren ersten Auftritten merken konnte, war das Publikum auch nicht abgeneigt. Nun nach einigen Ausstiegen und Wechseln innerhalb der Band neigte sich dieses Projekt leider schon dem Ende zu. Mittlerweile bin ich mit ein paar anderen Leuten auf der Suche nach etwas Neuem. Und bis dahin bin ich eher auf mich alleine gestellt und spiele hauptsächlich Coversongs und eigene Lieder auf der Akustikgitarre, als Solokünstler.

Terug naar schema